NAZZA

INTERIOR DESIGN IDEAS

Design Interior: Casa de Familie

“Suntem o familie cu copii mici, care vor merge la scoala in curand.”  Asa incepe povestea de design interior a unei case de familie.

Sunt curioasa cate dintre povestile voastre, incep exact la fel atunci cand va ganditi la designul interior al propriei case?

In povestea aceasta arhitectii de la Modelina au avut misiunea de a crea un spatiu multifunctional si prietenos. Spatiu  in care sa se poata desfasura atat activitatile zilnice de familie, cat si cele legate de scoala.

“Avem nevoie ca spatiul sa fie organizat astfel incat copii sa se poata juca linistiti. Iar eu, eu vreau sa am bucataria alba mult visata cu o insula si o masa mare de stejar.”

Acestea au fost indicatiile principale oferite de proprietari arhitectilor. Pentru arhitecti s-a conturat imediat conceptul unui open space pentru living si bucatarie.  Astfel parintii vor putea sa supravegheze copii usor, in timp ce se ocupa de alte activitati casnice. Mai mult, ei au inclus in designul interior si suficient spatiu de depozitarea a jucariilor. Foarte usor fiind pentru copii astfel, sa isi adune jucariile dupa ce termina joaca.

Paleta de culori folosita pentru acest interior este una foarte naturala. S-au folosit alb, negru si nuante de lemn, creand senzatia de liniste, de calm.

Unul dintre peretii zonei de living a fost creat special pentru joaca copiilor. A fost in totalitate transformat intr-o imensa tabla de scris. Draguta idee, nu? Majoritatea copiilor pe care ii cunosc au scris la un moment dat pe peretii casei lor. Bine, daca tot suntem la acest capitol, recunosc ca si scriap pe pereti cand eram doar o copila spre disperarea parintilor mei 😇. De fapt, eu mai “decoram” si alte lucrurui prin casa, dar va vorbesc eu alta data despre asta 😉.

Ideea este geniala, si folosita atat de copii cat si de parinti, are un efect terapeutic. Face parte din procesul de creatie. Iar incorporat in designul interior al acestui living, umanizeaza cumva incaperea.

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior

Visul unei bucatarii

“…..eu vreau sa am bucataria alba mult visata cu o insula si o masa mare de stejar.”

Un vis indeplinit pe deplin de catre arhitecti. Ei le-au creat mobila de bucatarie alba mult visata cu insula si masa de stejar.

In jurul mesei de stejar se poate aduna de acum familia si prietenii cand vin in vizita. Aceeasi masa ofera si un loc de studiu pentru copii. 

Conceptul acesta de open space este foarte actual. Acomodeaza toate nevoile unei familii, si ii face si pe oaspeti sa se simta confortabil cand vin in vizita. Poti citi mai multe sfaturi despre cum sa iti realizezi o bucatarie actuala aici.

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior: Casa de Familie

 

„Acesta este sanctuarul nostru. Locul nostru. Intimitatea noastra.”

Asta spun proprietarii despre dormitorul lor. Si asa ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi. Indiferent daca suntem tineri, batrani, singuri, cupluri sau parinti. Atunci cand ajungi in dormitorul tau dupa o zi lunga, trebuie sa simti confortul, tihna. Sa simti ca e locul tau de alint, de visat, de facut planuri, de odihna. Un sanctuar.

Ceea ce ne face pe fiecare dintre noi sa simtim asta? Depinde de gusturile si preferintele noastre, de nevoile pe care le avem de la spatiul respectiv.

Aceasta familie si-a dorit ca dormitorul lor sa fie unul intim si sa includa multe spatii de depozitare. Iar arhitectii au venit cu ideea folosirii unui perete de tip biblioteca pentru a separa dormitorul de restul spatiilor. Iar pentru a ii oferi o atmosfera calda si confortabila, au folosit elemente din lemn si texturi variate diverse.

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior: Casa de Familie

Design Interior: Casa de Familie

 

Spatiul este deschis, confortabil si realizat dupa nevoile clientilor. Pana la urma asta este tot ceea ce conteaza. Un design interior trebuie sa fie fuziunea perfecta intre frumos si functional, pentru fiecare dintre noi.

 

 

 

Design semnat Modelina Architekci

Din echipa de proiect au facut parte: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin

Fotograf: Marcin Ratajczak

 

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.