NAZZA

INTERIOR DESIGN IDEAS

Declutter your home: Cum sa scapi de lucrurile inutile din casa?

Declutter = Cum sa scapi de lucrurile inutile. Sau mai pe larg: descotorosirea de lucruri inutile pe care nu le mai folosim de mult timp, si care ocupa spatiu inutil in casa si vietile noastre.

Nu cred ca exista moment mai bun pentru a incepe o mica revolutie a reorganizarii lucrurilor prin casa decat acesta in care ne aflam acum. Asadar, daca nu stii cum sa scapi de lucrurile inutile, acelea multe, care dau afara de prin dulapuri, rafturi, cutii, etc., iti ofer eu cateva motive si/sau motivatii:

 

Daca nu ti-au placut niste lucruri (haine, obiecte) pana acum, fi sigur/a ca nu o sa iti placa nici de acum inainte

Adevarul este ca, degeaba pastram niste lucruri daca ele nu ne plac si nu le-am folosit pana acum (sau nu le-am folosit de ani de zile). Doar pentru ca ele sunt in perfecta stare de functionare nu inseamna ca le vei si folosi vreodata.

Ai primit cadouri diverse de-a lungul timpului, iar unele dintre ele nu sunt chiar pe placul tau?
Nu trebuie sa ne simtim vinovati de faptul ca vrem sa renuntam la niste obiecte pe care le-am primit dar nu ne chiar plac. Sau poate ne-au placut, le-am folosit  un timp dar acum le-am indesat undeva in vreun dulap. E mai sanatos sa ne gandim ca ele ne-au fost oferite cu drag, ca si-au “trait” viata la noi si putem sa le dam drumul.
Casa ta nu este un depozit

De multe ori pastram lucruri doar pentru motivul ca, vreodata in viata aceasta poate, poate, vom avea nevoie de ele. Cati dintre noi ne regasim oare in aceasta preconceptie? 😉

Daca traim cu aceasta gandire in scurt timp vom ajunge sa ne transformam casa intr-un depozit mai mare sau mai mic. Si chiar daca ar fi sa avem nevoie de vreun obiect din aceasta categorie vreodata, va trebui sa ne si amintim ca il avem…

Asta inseamna sa avem in mintea noastra un mic inventar al tuturor lucrurilor depozitate si sa le scoatem atunci cand avem nevoie. Oare ne vom aminti peste 10 ani ca avem cine stie ce obiect depozitat cine stie pe unde?

 

Hainele pe care nu le-ai mai purtat de 10 ani, nu le vei purta nici de acum incolo

Doar pentru ca unele haine inca mai sunt “bune” nu ofera un motiv real pentru a le pastra inca 10 ani de acum incolo. Asta mi se aplica chiar si mie 😉

Pana de curand am pastrat haine din epoca carierei mele in banking, care s-a incheiat prin 2013. Da da, am scris corect, 2013, deci 7 ani in care eu am pastrat rafturi intregi de camasi, fuste, costume pe care le-am purtat in cei 5 ani de lucrat la banca. Motivul pastrarii lor? Ca sunt faine, ca sunt bune, ca au fost mai mult sau mai putin scumpe, ca poate, poate le voi mai purta vreodata.

Realitatea era de fapt ca, aceste haine nu se mai potriveau stilului meu de azi deloc, nu se mai potriveau muncii mele, nu ma mai reprezintau in nici un fel. Asa ca, le-am donat! Ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti daca aveti ocazia. Sentimentul este …. eliberator 🙂

 

Declutter your home: Cum sa scapi de lucrurile inutile din casa?

Cum sa scapi de lucrurile inutile din casa ta? Vinde-le!

Ai pastrat o multime de lucruri cu intentia de a le vinde candva? Atunci vinde-le! Acum ai timp sa te ocupi de ele. Sunt o multime de site-uri unde poti vinde ceea ce planuiai. Vei castiga cativa banuti si astfel vei reusi sa scapi de lucrurile inutile pt tine, dar care pot fi foarte utile pentru ceilalti.

 

Detinerea de prea multe lucruri inutile iti FURA TIMPUL

Cum iti fura timpul? Pai gandeste-te de cate ori a trebuit sa golesti rafturile cu lucruri inutile ca sa le stergi de praf, sa le speli? Sau macar sa tot muti cutiile in care sunt depozitate si sa aspiri si speli locurile respective. Asta inseamna timp irosit pentru tine.

 

Te-ai gandit vreodata ca unele lucruri inutile pentru tine, ar putea fi de fapt extrem de utile pentru altcineva?

Gandeste-te ca poate tu ai 3 saci de haine frumoase dar pe care tu nu le mai folosesti. Apoi gandeste-te cata lume si-ar dori sa poata imbraca acele haine si nu si le permite…

Si nu vorbim doar de haine aici, pot fi oale, tigai, perne, garnituri de pat, farfurii, pahare, obiecte de decor, practic aproape orice. Faceti o fapta buna si Donati-le!

 

Uneori e important sa renuntam la niste lucruri pentru a castiga altele

Daca nu renuntam la vechi, nu avem cum sa facem loc noului in viata noastra. Iar asta este valabil chiar si pentru lucrurile care ne ocupa inutil spatiul.

Iar “noul” acesta din viata noastra nu inseamna intotdeauna lucruri materiale. Uneori, castigi pur si simplu pace, liniste, curatenie, ordine, timp.

 

Tu cand ai facut un Declutter in casa ta ultima data? Si ce te-a motivat sa faci asta?

 

Declutter your home: Cum sa scapi de lucrurile inutile din casa?

 

 

 

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.