NAZZA

INTERIOR DESIGN IDEAS

Apartamentul minimalist

De cat spatiu avem cu adevarat nevoie pentru a locui? Si cum transformam spatiul in “acasa” pentru noi? Iti prezint astazi proiectul de design interior: Apartamentul Minimalist. Un apartament de 55 metri patrati, compus din: 2 camere, bucatarie si baie, aflat intr-un complex rezidential.

Obiective proiect

Designul apartamentului a fost gandit pentru o tanara femeie,  de catre firma de design interior Huge Studio. Proprietara si-a dorit  pentru apartamentul ei un design interior minimalist, simplu decorat, cu spatii functionale si luminoase.

O alta cerinta a proprietarei a fost, ca acolo unde este posibil, spatiile sa fie deschise si zona de living extinsa.

Ce nu si-a dorit a fost un apartament aglomerat, cu multe piese de decor sau mobilier, si alcatuit din prea multe umbre.

Implementare

2 Avantaje majore pe care le prezenta deja apartamentul, si de care echipa de design s-au putut folosi pentru a-i crea un spatiu de vis clientei au fost:

  • multa lumina naturala, soare, fiind orientat inspre partea sudica,
  • tavanele inalte care dau impresia de spatiu mai mare.

Pornind de la aceste premise, si de la planul initial al apartamentului, care era compus din: 2 camere, 1 bucatarie, 1 baie, 1 spalatorie si 1 dressing; s-au gandit gandit cum sa extinda si sa deschida spatiile. Se dorea creearea unui apartament si mai luminos.

Rezultatul a fost transformarea planul initial al apartamentului, intr-un concept de tip open space. Practic s-a daramat peretele dintre bucatarie si living si s-au obtinut astfel:

  • o incapere mare de tip open space, care deserveste atat bucataria cat si zona de living
  • 1 dormitor cu dressing
  • baie
  • spalatorie
  • terasele au ramas neschimbate.

Prin daramarea peretelui despartitor dintre bucatarie si una dintre camere, s-a obtinut un spatiu mult mai mare si mai luminos, iar zona de locuit a fost extinsa. Astfel s-au indeplinit prin eliminarea unui singur perete, 2 obiective.

 

Apartamentul minimalist

Bucataria

Visul celor mai multe femei si barbati deopotriva 😉 este in acest caz, chiar un vis. Au fost alese culori calde, deschise, care sa fie puse in valoare de catre lumina soarelui. Nimic nu e mai frumos decat lumina calda a soarelui care inunda o bucatarie in nuanta lemnului. Totul este intr-o armonie perfecta.

 

Pentru ca in bucatarie nu s-a dorit includerea unei mase de dining, s-a putut opta in schimb pentru o insula de bucatarie de dimensiuni generoase. Insula este o solutie atractiva care permite comunicarea dintre spatii. Un alt avantaj al insulei de bucatarie este ca, extinde practic atat spatiul de lucru, cat si spatiul de depozitare.

Prin adaugarea a 3 scaune s-a obtinut astfel si zona de luat masa. Folosind acest truc, s-a obtinut o separare naturala a zonelor de gatit, luat masa si locuit, fara a fi necesari peretii despartitori.

 

Pentru o armonie perfecta au fost alese si electrocasnicele de culoare neagra toate. Tot negru este si blatul mobilierului si al insulei de bucatarie. Negrul si culoarea lemnului fac o pereche foarte buna, sa stiti 😉 .

3 lustre de accent deasupra insulei au fost folosite pentru a ilumina spatiul; si LED-uri sub polite si corpurile suspendate, toate de la Vibia.

Mobila de bucatarie a fost realizata de Nolte, iar scaunele sunt de la Calligaris.

 

Living-ul

O zona amenajata simplu, minimalist dar functional.

Echipa de design si-a dorit sa pastreze un echilibru perfect intre apartamentul minimalist si functionalitatea lui, pentru ca mai apoi proprietara sa completeze designul apartamentului cu obiectele ei personale. Sa isi aduca aportul propriu in termen de gusturi prin: covoare, tablouri si alte accesorii.

 

Apartamentul minimalist

Pentru zona de living s-a ales o canapea verde realizata pe comanda, iar televizorul este incadrat ingenios si frumos intr-un corp de mobilier din mdf alb. Alb, pentru a creea senzatia de deschidere, de volum.

Parchetul a fost ales intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a bucatariei. Acelasi parchet a fost folosit si in dormitor, pentru a creea senzatia de continuitate.

Peisajul este completat de 2 masute, una alba, una neagra si de 2 lampi de podea care sa asigure lumina ambientala si de accent. Lampile sunt de la Nowodvorski.

Imi place foarte mult ca nu s-au folosit draperii la geamuri, intocmai pentru a permite luminii naturale sa intre nestingherita in casa. Iar caloriferele trebuie sa recunosc ca imi plac tare mult asa negre, ele se potrivesc perfect cu insula de bucatarie, corpurile de iluminat si electrocasnicele.

Apartamentul minimalist

Dormitorul

Dormitorul fost gandit sa intruneasca 2 functiuni: odihna/somn si de pregatire machiaj, imbracat, etc.

Sifonierul avand o incapere dedicata, nu a fost nevoie de dulapuri aditionale care sa incarce spatiul. S-a optat doar pentru o masuta de toaleta si o glinda pana in tavan in completarea patului. Femeile stiu de ce 😉

Patul a fost realizat pe comanda dupa schita designerului. Scaunul si masuta tip comoda sunt de la Rolf Benz. Iar luminile de perete de la Vibia.

Apartamentul minimalist

Foarte ingenios si frumos este, felul in care echipa de design a gandit intrarea in sifonier. Aceasta este incorporata in placajul peretelui cu MDF alb, pe care este pozitionat si televizorul. Incorporata asfel usa, nu incarca vizual spatiul si arata foarte elegant. E aproape un secret ceea ce se afla in spatele usii 😉

 

Sistemele de depozitare din sifonier au fost realizate pe comanda dupa schita si proiectul echipei de design.

 

 

Apartamentul minimalist

Baia

Designul interior al bai este in perfect echilibru si armonie cu restul apartamentului. Nuante alese sunt neutre, de bej, stil care rezista in timp. S-a pastrat cada de baie, si s-a ales folosirea unei usi de sticla securizata, pentru a preveni scurgerile nedorite de apa in exteriorul cazii.

Oglinda este cu LED pentru un plus de luminozitate. Iar chiuveta a fost asezata pe blatul dulapului de baie, oferindu-i astfel o eleganta aparte. Si eu sunt fan al acestei pozitionari pentru chiuveta, datorita esteticii, montajului si curatatului facil.

Robinetii, bateria de dus si accesoriile au fost alese pe negru, pentru a se potrivi cu intregul apartament. Iar sursa de caldura este oferita de catre plasma termica de tip oglinda.

Chiuveta, wc, si cada sunt de la Duravit. Usa de sticla de la cada, suportul de prosop si oglinda sunt realizate pe comanda, special pentru clienta. Iar faianta este de la Arch-Skin.

 

Apartamentul minimalist lasa proprietarei misiunea de a personaliza spatiul, de a-i da viata.  De aceea toate culorile alese sunt neutre, si duc cat mai mult inspre natural si natura: lemn, alb, negru, verde.

Majoritatea dintre noi asta ne dorim: ca apartamentul sau casa noastra, sa ne reprezinte. Iar aceasta este o metoda excelenta de a alege paleta de culori. Totul urmeaza un curs fluid. Devine astfel, foarte usor de parcurs apartamentul atat vizual, cat si functional.

Sper sa te ajute si pe tine sa faci alegerile intelepte atunci cand vine vorba de amenajarea casutei tale.

 

 

*Sursa proiect si foto: Huge Studio

 

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.