NAZZA

INTERIOR DESIGN IDEAS

Amenajare apartament modern - Interviu Maria Novikova

Atunci cand pasiunea, inspiratia si cunostintele tehnice fac echipa, se intampla lucruri magice. Magica este si aceasta amenajare apartament modern gandita pentru un cuplu tanar, despre care vorbim astazi intr-un interviu cu Maria Novikova – Designer Interior.

Cine este Maria Novikova? Spune-mi cateva cuvinte despre tine te rog.

Numele meu este Maria. Am 26 de ani si sunt din Rusia. Mai exact Krasnoyarsk, Siberia. Sunt de meserie arhitect, dar acum profesez ca si interior designer si CGI Artist (Computer Graphic Artist). Iubesc foarte mult ceea ce fac, in pofida tuturor provocarilor pe care aceasta munca mi le aduce.

Cum a inceput povestea ta ca designer de interior?

Nu consider ca povestea mea este una speciala. Desigur, asta cred eu, insa…totusi e speciala pentru mine.

Imi placea foarte mult sa desenez cand eram mica. Era pasiunea mea, desenam zilnic. Mama mea m-a inscris la Scoala de Arte la varsta de 8 ani, si am studiat acolo 10 ani, pana la finalizarea liceului.

In tot acest timp ma gandeam: “ce vreau eu sa devin? Designer sau arhitect?”. Am ales pana la urma Arhitectura, deoarece aceasta profesie este mai completa, mai cuprinzatoare decat cea de designer interior.

Mai tarziu, in timpul facultatii am inceput sa lucrez efectiv ca designer. Iar dupa ce am absolvit universitatea am mers la Moscova pentru a-mi completa studiile si a urma un curs de 3DSMax. In total mi-am petrecut ultimii 6 ani dezvoltandu-mi skill-urile de designer interior si CGI artist

As vrea sa vorbim putin si despre acest proiect frumos realizat de tine – amenajarea unui apartament modern pentru un cuplu tanar. Spune-mi te rog in ce oras este si cati metri patrati are?

Apartamentul se afla in Krasnoyarsk, Siberia si are 100 de metri patrati.

Amenajare apartament modern - Interviu Maria Novikova

Amenajare apartament modern - Interviu Maria Novikova

Ce si-au dorit proprietarii de noua lor casa? Cum ai vazut tu povestea acestui apartament?

In primul rand, fiecare din proiectele mele este realizat in concordanta cu dorintele clientilor mei. Realizez un chestionar pentru fiecare dintre ei. Acest chestionar contine intrebari directe si indirecte, si  tot felul de referinte, pentru ca eu sa inteleg viziunea lor asupra interiorului dorit.

Pe scurt, proprietarii si-au dorit un interior modern pentru o viata confortabila.  Tocmai de aceea s-a inventat meseria aceasta, pentru ca noi sa putem transpune aceste vise in realitate.

 

Ai intampinat greutati in realizarea acestui proiect?

Sincer, nu! Totul a decurs perfect de aceasta data. Eu sunt o perfectionista, imi place sa realizez lucrurile bine de prima data. Insa din pacate, nu se intampla mereu asa intr-o amenajare.

 

Mobila a fost realizata pe comanda pentru amenajarea acestui apartament?

Da, majoritatea a fost realizata pe comanda deoarece piesele originale erau mult prea scumpe.

 

Ce tip de backsplash ai folosit pentru mobila de bucatarie? Cum de ai ales acest material in locul clasicei faiante sau sticla?

Backsplash-ului este sub forma unei foi de furnir natural de lemn. Am ales-o pentru ca imi place să folosesc materiale neobisnuite acolo unde nu ne asteptam sa le vedem. Iar acel backsplash creează o imagine unificata, un tot unitar cu dulapul superior.

Amenajare apartament modern - Interviu Maria Novikova

Garderoba din hol arata minunat. Este singura garderoba a apartamentului?

Da, este singura garderoba folosita in amenajarea acestui apartament.

Amenajare apartament modern - Interviu Maria Novikova

De ce ai ales sticla pentru usile garderobei?

Deoarece iubesc sticla, si pentru ca, sticla creeaza un interior modern si un contrast frumos intre texturi.

Daca ar fi fost dupa mine, as fi folosit si mai multa sticla in designul acestui apartament.

Panourile de lemn din hol sunt pur estetice? Sau ascund un secret ;)?

De fapt sunt panouri acustice. Au si un scop estetic intr-adevar, dar principala lor functionalitate este crearea unei izolari fonice intre hol si dormitoare.

Amenajare apartament modern - Interviu Maria Novikova

De unde sunt corpurile de iluminat? Sunt tare frumoase!

Da, si eu le ador! Sunt de la brandul rusesc Centrsvet.

Ce te inspira pe tine, Maria?

Tot ceea ce vad ma inspira! Simplul drum pana la munca, oamenii, calatoriile, munca altor persoane. In fiecare zi invat, observand frumusetea in tot ceea ce ne inconjoara!

 

Reteta succesului pentru o amenajare apartament in stil modern? In acest caz a fost = clienti care stiu ce isi doresc + designer de interior care a stiut sa traduca dorintele in realitate.

Multumesc Maria, pentru ca ne-ai spus povestea ta si pe cea a amenajarii acestui apartment.

Pe Maria o puteti gasi aici.

 

 

Sursa foto: Maria Novikova

 

 

Comments
  • Ureche Corina
    September 8, 2019

    Este superb apartamentul!

    Reply

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.