NAZZA

INTERIOR DESIGN IDEAS

5 Sfaturi pentru o bucatarie actuala

Azi am pentru tine 5 Sfaturi pentru o bucatarie actuala. Vrei ca bucataria ta sa fie practica si adaptata nevoilor tale actuale? Vrei sa fie si primitoare pentru prieteni, familie sau orice invitati ai avea la masa?

Aplica aceste sfaturi si vei transforma bucataria in piesa de rezistenta a propriei tale case!

 

Pentru ca vremurile s-au schimbat, si nevoile noastre de la aceasta incapere sunt diferite. Chiar si lucrurile cele mai neinsemnate pot face diferenta dintre o bucatarie organizata, actuala si una care nu e practica deloc. Asadar fiti atenti la detalii!

Care sunt cele 5 sfaturi pentru o bucatarie actuala? O bucatarie care sa satisfaca toate nevoile noastre? O bucatarie in care sa petrecem timp cu drag, gatind sau socializand?  Vi le spun chiar acum:

 

Realizeaza spatiul perfect pentru socializare

Primul dintre cele 5 sfaturi pentru ca bucataria ta sa fie actuala, este gandirea unei bucatarii de tip open space.

Suntem fiinte sociale, nu putem trai izolati pentru mult timp, cel putin nu de oamenii dragi. Si atunci de ce am face-o in propriile noastre case?

Chiar daca vorbim de simplul gatit al cinei, persoana care gateste nu va vrea sa isi petreaca timpul izolata de restul familiei, in bucatarie. Cu atat mai mult daca in familie sunt si copii. Supravegherea lor devine mult mai simpla daca bucataria este una de tip open space 😉

Iar cand avem prietenii in vizita, cumva parca totul se invarte in jurul bucatariei, acolo se pregatesc cocktail-uri,  mancaruri fel de fel si rontaieli. E mult mai distractiv sa gatesti impreuna cu prietenii, in timp ce povestile curg lant, nu?

Aveti grija daca apartamentul pe care il detineti se afla intr-un bloc vechi. Atunci cand il renovati si doriti ca bucataria sa va fie de tip open space, este indicat sa vorbiti cu un arhitect mai intai si sa cereti aprobarile necesare. Nu vreti ca structura de rezistenta a blocului sa fie afectata de spargerea peretilor despartitori.

 

5 Sfaturi pentru o bucatarie actuala

Alege materiale si stiluri care sa nu se demodeze prea repede

Costurile ridicate si complexitatea fac din bucataria zilelor noastre o incapere care trebuie sa reziste in timp. Iti recomand sa alegi materiale rezistente si de calitate, iar stilul sa fie unul de care sa nu te plictisesti prea repede.

Alege culori neutre, calde, si evita sa faci combinatii de culori foarte puternice. De asemenea este important sa alegi un blat pentru mobila care sa nu se pateze si zgarie usor.

 

Respecta proportiile

Dispui de o bucatarie de dimensiuni mici?Alege cu grija electrocasnicele si chiuveta. De exemplu, oricat de mult ne plac chiuvetele de tip Farmhouse, ele sunt potrivite pentru bucatariile mult mai generoase, avand o adancime mai mare decat o chiuveta standard. Alege o chiuveta simpla, eventual cu o singura cuva si incorporeaza un picurator in dulapul de deasupra chiuvetei.

De asemenea daca vorbim de amenajarea unui studio, bucataria lui trebuie sa fie foarte bine optimizata. Va fi de preferat astfel, sa nu alegem un frigider side-by-side pentru ca ne va ocupa foarte mult spatiu in detrimentul celorlalte nevoi. Intr-un studio spatiul este multifunctional, living-ul, bucataria si dormitorul impartind aceeasi incapere.

 

5 Sfaturi pentru o bucatarie actuala

Alege electrocasnicele din aceeasi gama de culori

Un alt secret pentru bucataria zilelor noastre este alegerea de electrocanice. Ca sfat de design, acestea trebuie sa se potriveasca unele cu celelalte.

Nu alege un frigider alb cu un cuptor negru. Sau o plita alba si un cuptor cu microunde argintiu. Incearca pe cat posibil sa alegi aceeasi culoare pentru toate.

 

Pozitia electrocasnicelor conteaza

Ideal frigiderul, chiuveta si cuptorul trebuie sa fie pozitionate la distanta egala intre ele. Chiuveta, ca si element central  trebuie sa fie pozitionata intre figider, cuptor si plita. Va intrebati de ce? Pentru ca acestea 3, formeaza centrul activitatilor noastre atunci cand gatim.

Frigiderul nu se pozitioneaza niciodata langa plita sau cuptor, pentru a se evita asocierea de cald/rece.

Iar daca optati si pentru o masina de spalat vase (ceea ce va recomand cu toata caldura), cea mai potrivita pozitie pentru ea este langa chiuveta. Pozitionand-o astfel, va fi mult mai usor sa mutati vasele din chiuveta in masina de spalat vase. Un alt avantaj este si instalarea mult mai usoara prin prisma racordarii la reteaua de apa si canalizare.

 

Acestea au fost cele 5 sfaturi pentru o bucatarie actuala. Foloseste-le si tu atunci cand iti amenajezi bucataria! Te vor scuti de multa bataie de cap si de o estetica neatragatoare.

Daca ai descoperit si alte secrete pentru o bucatarie adaptata nevoilor din zilele noastre, nu ezita sa le impartasesti cu noi. Lasa-ne un comentariu mai jos si poveste-ne 🙂

 

 

Sursa foto: Pinterest

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.